1986


Διάγνωση

Η ιστορία μου, λίγο πολύ, είναι γνωστή.
14 μηνών διαγνώσθηκα με Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου ΙΙ. Τότε, στους γονείς μου είπαν πως το προσδόκιμο ζωής μου θα ήταν μέχρι την εφηβεία.


Σχολικά χρόνια

Το 1990 – μια εποχή που η αναπηρία οδηγούσε στην περιθωριοποίηση – οι γονείς μου πήραν την μεγάλη απόφαση και με έστειλαν σε σχολείο γενικής εκπαίδευσης, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Εκεί, κατάφερα να συναναστρέφομαι συνομηλίκους μου, να βιώνω και εγώ μαζί τους τις ίδιες ανησυχίες.

1990
1999


Σημαιοφόρος

Έμαθα να ονειρεύομαι χωρίς όρια… Δεν ήταν εύκολα. Είχα να αντιμετωπίσω την άρνηση των δασκάλων μου να με εντάξουν στα τμήματα, την φυσιολογική περιέργεια των συμμαθητών μου, την δυσκολία πρόσβασης σε χώρους που δεν είχαν προδιαγραφές για άτομα με αναπηρία. Τελικά όμως, τα κατάφερα! Με πίστη στο Θεό, σε εμένα, με την βοήθεια των γονιών μου, των δασκάλων και φυσικά των συμμαθητών μου. Των φίλων μου. Το 1999, μάλιστα, οι κόποι και οι προσπάθειες μου, οι άριστες επιδόσεις μου, μου έδωσαν την Ελληνική Σημαία και παρέλασα με αυτήν την 28η Οκτωβρίου. Η πιο συγκινητική στιγμή μου, μέχρι σήμερα…


Σπουδές στην Ιατρική

Το 2003, κατάφερα και έκανα ένα ακόμα όνειρο μου πραγματικότητα. Πέτυχα την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2010, πήρα το πτυχίο μου! Έγινα γιατρός. Ξεκίνησα μεταπτυχιακές σπουδές και από το 2013 έως το 2015 – παράλληλα με την ειδικότητα μου – παρακολούθησα μετεκπαιδευτικά σεμινάρια στο αντικείμενο των ψυχοσεξουαλικών διαταραχών του ανθρώπου.

2003
2008


Ανεξάρτητη Διαβίωση

Παράλληλα με τις σπουδές μου, ανησυχούσα και αναζητούσα λύσεις σχετικά με τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων με αναπηρία. Το 2008, έμαθα για την ιδέα της “ανεξάρτητης διαβίωσης” και τότε έγινε για εμένα, σκοπός ζωής. Το 2013 διοργανώθηκε η πρώτη ελληνική αποστολή στην πανευρωπαϊκή εκδήλωση “Freedom Drive”, που έγινε εφαλτήριο για να δημιουργηθεί ο πρώτος Oργανισμός Ανεξάρτητης Διαβίωσης Ελλάδος, I-Living!


Ειδικότητα στην Ψυχιατρική

Από το 2016, έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας της Ψυχιατρικής. Έχω υπηρετήσει με την ειδικότητα του ψυχιάτρου ως Επιμελητής Β΄, στην Β΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Αθηνών, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου “ΑΤΤΙΚΟΝ” μέχρι και τον Ιούνιο του 2019, όποτε εκλέχθηκα Ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτός είμαι. Αυτός είναι ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος. Ένας άνθρωπος που έμαθε να “παίζει” ατομικά αλλά και να δουλεύει “Ομαδικά”. Με τα στοιχεία της ανθρωπιάς και της ενσυναίσθησης ισχυρά μέσα μου.

2016
2019


Εκλογή ως Ευρωβουλευτής

Έθεσα υποψηφιότητα με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και εκλέχθηκα τον Ιούλιο του 2019 σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ, λαμβάνοντας 577.114 ψήφους.


Δουλεύοντας για το μέλλον

Σήμερα είμαι Ψυχίατρος & Έλληνας Ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανήκω στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

2020