Παρέμβαση στην Ολομέλεια: Κανείς δεν μπορεί να είναι αρνητής της αντικειμενοποίησης των γυναικών!

Παρέμβαση στην Ολομέλεια: Κανείς δεν μπορεί να είναι αρνητής της αντικειμενοποίησης των γυναικών!

Παρουσία της Επιτρόπου για την Ισότητα Έλενα Ντάλι, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την νέα Eυρωπαϊκή Στρατηγική για την Ισότητα των Φύλων αλλά και τις επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας στο γυναικείο πληθυσμό, o Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κ. Κυμπουρόπουλος λαμβάνει τον λόγο για να τοποθετηθεί επί του επίκαιρου και συνάμα διαχρονικού ζητήματος της προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών και της θέσπισης μίας απροσπέλαστης πολιτικής ισότητας των φύλων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυμπουρόπουλος απαριθμώντας τους τομείς δράσεις της ΕΕ πάνω στο θέμα, προάγει ως πρωτεύον το ζήτημα της προστασίας των γυναικών από οιαδήποτε μορφή βίας, τονίζοντας ότι αυτό εγκολπίζει και την χρήση γλώσσας μίσους απέναντι στις γυναίκες στον δημόσιο λόγο. Ο Ευρωβουλευτής καλεί την Ένωση να λάβει ενεργή δράση για την συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνία και την αγορά εργασίας επι ίσοις όροις με τους άνδρες, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών, η πλήρης διαχείριση του «πορτοφολιού» τους, συνδέεται άρρηκτα με το να δουν την φωνή τους να ακούγεται στην δημόσια σφαίρα. Συχνά μιλώντας για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, άλλοι πολιτικοί χρησιμοποιούν την φράση «να αποκτήσουν φωνή», ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος αποστασιοποιείται από τέτοιες εκφράσεις διότι γνωρίζει πολύ καλά ότι οι γυναίκες έχουν φωνή – η κοινωνία είναι αυτή που χρειάζεται να ακούσει.

Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι ο Ευρωβουλευτής είχε ήδη συνεισφέρει στις προπαρασκευαστικές διαδικασίες για την σύνταξη της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την Ισότητα των Φύλων, όπως παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης της κ. Κυμπουρόπουλου:

« Αξιότιμη Επίτροπε Ντάλι,

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η ανισότητα είναι μια πραγματικότητα που βιώνεται, που παρατηρείται και που μελετάται, δεν μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα.

Οι ίδιες οι Συνθήκες της ΕΕ το αναγνωρίζουν, στο άρθρο 8 »η Ένωση πρέπει σε όλες τις δραστηριότητες της να στοχεύει στην στηλίτευση των ανισοτήτων και να προωθεί την ισότητα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες.»

Η πολιτική συζήτηση για την ισότητα των φύλων είναι ένα ζωτικό όργανο της δημοκρατικής διαδικασίας που λαμβάνει χώρα σε αυτό το δωμάτιο, αλλά και στο σπίτι μας, τα εθνικά κοινοβούλια.  Η εκμετάλλευση και η βία ενάντια των γυναικών, μέσω της αντικειμενοποίησης και της περιθωριοποίησης, είναι ένα φαινόμενο που κανείς σ αυτό το δωμάτιο δεν μπορεί να είναι αρνητής του. Οι γυναίκες πρέπει να παίζουν επι ίσοις όροις στην κοινωνία, κυρίως μέσω της οικονομίας – καθώς η οικονομική συμμετοχή είναι κλειδί για να αποκτήσουν την φωνή τους σε μια δίκαιη αγορά εργασίας και κοινωνία. Το Ευρωκοινοβούλιο δουλεύει οριζόντια προς την ισότητα των φύλων, προωθώντας:

– την στηλίτευση της βίας εναντίον των γυναικών, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης γλώσσας μίσους διαδικτυακά – όλοι είναι ίσοι μπροστά στον νομό

– την ίση πληρωμή για ίση εργασία κοιτάζοντας τον ορίζοντα της επαγγελματικής πολιτικής ανάρρωσης – το πορτοφόλι τους είναι δικό τους

– την συμμετοχή τους στις τοπικές και εξωτερικές πολίτικες της ΕΕ – η ΕΕ μιλάει με μια φωνή για την θέση της γυναίκας παντού

Η ισότητα σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις πτυχές της καθημερινής ζωής είναι το εύφορο έδαφος για την ευημερία μιας κοινωνίας και το εφαλτήριο για την ανάπτυξη της.

Αυτό πολεμάμε να κάνουμε από εδώ.»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια: Η Τουρκία διολισθαίνει σε δικτατορικές πρακτικές!

Παρέμβαση στην Ολομέλεια: Η Τουρκία διολισθαίνει σε δικτατορικές πρακτικές!

Με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την πρόταση ψηφίσματος για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, με έμφαση στην περίπτωση του Σελαχατιν Ντεμιρτάς  και άλλων κρατουμένων συνείδησης, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του Ε.Λ.Κ., κ. Κυμπουρόπουλος προέβη σε δριμείς δηλώσεις για την συνεχιζόμενη αλλοίωση του κράτους δικαίου και την υπονόμευση του δημοκρατικού καθεστώτος στην Τουρκία. Αναφερόμενος στην έλλειψη της διάκρισης εξουσιών στην γείτονα χώρα, ο Ευρωβουλευτής υπογραμμίζει τους υψηλούς αριθμούς Τούρκων πολιτών που στερούνται όχι μόνο των δικαιωμάτων όσο και της ελευθερίας τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυμπουρόπουλος υπογραμμίζει τον παράδοξο χαρακτήρα της αντίθεσης ανάμεσα στην επιεική και μαλθακή στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην υπο ένταξη Τουρκία όσον αφορά το κράτος δικαίου και στην αυστηρότατη αντιμετώπιση της Πολωνίας, Βουλγαρίας και Ουγγαρίας όσον αφορά ακριβώς το ίδιο θέμα. Ο Ευρωβουλευτής καλεί την Ένωση να άρει αυτή την στάση καθώς η σιωπή είναι συνενοχή σε ένα τέτοιο καθεστώς.

Ο δυναμικός λόγος του κλείνει τονίζοντας ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει ένα μήνυμα με συνοχή και απήχηση.  

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κυμπουρόπουλου:
 
«Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Η Τουρκία και το καθεστώς του Ερντογάν μας απασχολεί για ακόμη μια φορά. Ο Demırtas Selahattin παραμένει φυλακισμένος από τις 4 Νοεμβρίου του 2016 σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, χωρίς να έχει διαπράξει κάποιο αδίκημα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος Ερντογάν φυλακίζει ανθρώπους που δεν συμφωνούν με τις απόψεις του ή πιστεύει ότι τον απειλούν. Συνολικά έχει απολύσει 150.000 ανθρώπους και φυλακίσει 80.000 ως δήθεν συμμέτοχους στο πραξικόπημα του
2016 και υποστηρικτές του Γκιουλέν.
Στην Τουρκία το κράτος δικαίου και η διάκριση μεταξύ των εξουσιών έχει καταλυθεί χρόνια τώρα καταπατώντας τα δικαιώματα των τούρκων πολιτών. Δεν μπορεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ζητάει από την Πολωνία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία να ενισχύσουν το κράτος δικαίου και την ίδια ώρα στην υπό ένταξη Τουρκία να επιτρέπει να διολισθαίνει σε δικτατορικές πρακτικές. Ως πότε ως Ευρώπη θα το ανεχόμαστε και θα συνηγορούμε δια της σιωπής μας σε ένα αυταρχικό καθεστώς;
 
Η φωνή του Ευρωκοινοβουλίου είναι δυνατή και με σαφές μήνυμα προς τον Πρόεδρο Ερντογάν.»

To δικαίωμα των εργαζομένων στην αποσύνδεση: Οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές!

To δικαίωμα των εργαζομένων στην αποσύνδεση: Οι άνθρωποι δεν είναι μηχανές!

Tο δικαίωμα στην αποσύνδεση είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία της ψυχικής και σωματικής υγείας των εργαζομένων και πρέπει να αποτελέσει ένα σημαντικό μέσο της κοινωνικής μας πολιτικής. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στα πλαίσια της παρέμβασης του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

H τηλεργασία αλλά κι η ευελιξία που απορρέει από τη χρήση των ψηφιακών εργαλείων έχουν δημιουργήσει μια κουλτούρα συνεχούς σύνδεσης με τον εργασιακό χώρο. Τα όρια μεταξύ εργασιακού και προσωπικού χρόνου γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα κι αρκετοί εργαζόμενοι τείνουν να αφιερώνουν περισσότερο από τον ελεύθερο τους χρόνο για να διεκπεραιώσουν τα εργασιακά τους καθήκοντα.

Η Έκθεση για το δικαίωμα στην αποσύνδεση είναι εξαιρετικά σημαντική διότι θέτει τη λελογισμένη κι αποδοτική χρήση των ψηφιακών εργαλείων με σεβασμό στα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων στο επίκεντρο. Μια ρύθμιση που θα επιτρέψει στους εργαζομένους να βελτιώσουν την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής αλλά και ν’ αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της διαρκούς σύνδεσης στην ψυχική αλλά και σωματική τους υγεία.

O ευρωβουλευτής της ΝΔ ολοκλήρωσε δε την παρέμβαση του τονίζοντας ότι γίνεται ειδική μνεία στις επιπτώσεις σε κατηγορίες του πληθυσμού όπως γυναίκες, νέοι και τα άτομα με ευθύνες φροντίδας, ενώ η Έκθεση λαμβάνει υπόψη τις ειδικές ανάγκες των διαφόρων κλάδων αλλά και την αυτονομία των κοινωνικών εταίρων.

Webinar: Το μέλλον της εργασίας: Συμπεράσματα από την πανδημία για ένα πιο ανθεκτικό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό

Webinar: Το μέλλον της εργασίας: Συμπεράσματα από την πανδημία για ένα πιο ανθεκτικό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό

Η πανδημία έχει ένα σημαντικό αντίκτυπο στον τομέα της εργασίας, λειτουργώντας ως επιταχυντής υφιστάμενων τάσεων, ενώ παράλληλα δημιούργησε νέες εργασιακές συνήθειες, δομές και πλαίσια. Σ’ αυτό το γεμάτο προκλήσεις πεδίο, οι Κυβερνήσεις, ο ιδιωτικός τομέας, η ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά κι η κοινωνία των πολιτών προσπαθούν να αναλύσουν τις συνέπειες και να προβλέψουν εάν θα παραμείνουν ή εάν το εργατικό δυναμικό θα επιστρέψει στις προ-πανδημίας συνήθειες.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, έκρινα σκόπιμη την διοργάνωση ενός διαδικτυακού συνεδρίου με τίτλο «Το μέλλον της εργασίας: Συμπεράσματα από την πανδημία για ένα πιο ανθεκτικό και καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό»,

την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2020 & ώρα Ελλάδος 16.00-18.00.
Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση απαιτείται η προεγγραφή μέσω του παρακάτω συνδέσμου: https://bit.ly/35MpFou

Σκοπός αυτής της εκδήλωσης είναι ν’ αναλύσουμε σημαντικά ζητήματα και προκλήσεις, όπως οι επιχειρηματικοί τομείς και οι εργαζόμενοι που πλήττονται περισσότερο καθώς και τις απαντήσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στη νέα πραγματικότητα. Θα επιδιώξουμε επίσης να αναδείξουμε τον αντίκτυπο της τηλεργασίας στην παραγωγικότητα, την ευημερία και την ψυχική υγεία των εργαζομένων, τους τρόπους με τους οποίους οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να διασφαλίσουν μια πιο ισορροπημένη εργασιακή ζωή, καθώς και τον αντίκτυπο στην λειτουργία των επιχειρήσεων.

Συνομιλητές σε αυτή την εκδήλωση θα είναι ο κ. Nicolas Schmit, Ευρωπαίος Επίτροπος για την Απασχόληση και Κοινωνικά Δικαιώματα, η κ. Susan Danger, Διευθύνων Σύμβουλος στο Αμερικανικό Επιμελητήριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Per Hilmersson, Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων και ο κ. Ηλίας Καπουτσής, Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ταυτόχρονα και στη σελίδα μου στο Facebook, ενώ θα υπάρχει μετάφραση σε Ελληνικά και Αγγλικά και διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Κατώτατος μισθός κι ελάχιστο εισόδημα: Για να μη μείνει κανείς πίσω!

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος τάχθηκε υπέρ των αιτημάτων για δίκαιο κατώτατο μισθό για όλους τους εργαζομένους αλλά κι ενός πλαισίου για το ελάχιστο εισόδημα, στα πλαίσια της ψηφοφορίας της 17ης Δεκεμβρίου της Έκθεσης για μια ισχυρή κοινωνική Ευρώπη για δίκαιες μεταβάσεις, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

H Έκθεση καλεί για μια σειρά από ρηξικέλευθες δράσεις που θα βοηθήσουν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες ν’ αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις μεγάλες αλλαγές στην αγορά εργασίας, αποτέλεσμα της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης αλλά και της γήρανσης του πληθυσμού.

Προς αυτή την κατεύθυνση ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ως μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, κάλεσε τα κράτη μέλη ν’ αξιοποιήσουν πλήρως την ευελιξία στην εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ σχετικά με τα δημόσια οικονομικά και την φορολογική πολιτική, για ν’ αντιμετωπιστούν οι εξαιρετικές δαπάνες για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών της πανδημίας.

Ζήτησε από την Κομισιόν να εξετάσει τη θέσπιση ενός μόνιμου ειδικού εργαλείου προσωρινής στήριξης της απασχόλησης για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, στα πρότυπα του προγράμματος SURE, υποστήριξε την πρόταση για ένα ευρωπαϊκό σύστημα αντασφάλισης επιδομάτων ανεργίας αλλά και της θέσπισης ενός Ευρωπαϊκού πλαισίου που θα εγγυάται ποιοτικές υπηρεσίες περίθαλψης.

Τόνισε δε, την ανάγκη κάθε χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ προς τις επιχειρήσεις να εξαρτάται από τη συμμόρφωσή τους με τους όρους εργασίας κι απασχόλησης αλλά κι εξαίρεση από διαγωνισμούς δημοσίων συμβάσεων, εταιρειών που χρησιμοποιούν πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμό ή φορολογικής απάτης.

Η έγκριση της συγκεκριμένης Έκθεσης αποδεικνύει γι’ ακόμη μια φορά τη συμβολή της ΕΕ στη διασφάλιση μιας δίκαιης μετάβασης, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των εργαζομένων κι εν γένει των Ευρωπαίων πολιτών.

Θέμα: Σχέδιο Ψηφίσματος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση| 15/12/2020

Ευχαριστώ πολύ κύριε Πρόεδρε, Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του CEDEFOP, oι θέσεις εργασίας που απαιτούν προσόντα μεσαίου επιπέδου θα συνεχίσουν να αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μερίδιο όλων των θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα στην εποχή της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, το σχέδιο Ψηφίσματος για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση πολύ εύλογα θέτει ως επιτακτική ανάγκη την ποιοτική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις.

Xρειαζόμαστε καλύτερο συντονισμό με τα παραδοσιακά συστήματα γενικής εκπαίδευσης, καλύτερη διασύνδεση με τα αντίστοιχα συστήματα των άλλων χωρών της ΕΕ, μεγαλύτερη έμφαση στις απαραίτητες οριζόντιες δεξιότητες αλλά κι ενεργό συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων στη διαμόρφωση των προγραμμάτων.

Οι ξεκάθαροι ποσοτικοί στόχοι ως προς το ποσοστό των απασχολούμενων αποφοίτων είναι επίσης απαραίτητοι σε συνδυασμό με τη συστηματική παρακολούθηση των αποτελεσμάτων τoυς.

Κλείνοντας, θέλω να τονίσω την ανάγκη να την καταστήσουμε περισσότερο ελκυστική για νέους. Στην Ελλάδα πχ μόλις 29% των νέων ηλικίας 16 έως 18 ετών είναι εγγεγραμμένοι σε προγράμματα ανώτερης δευτεροβάθμιας επαγγελματικής εκπαίδευσης έναντι 49% του μέσου όρου της ΕΕ. Προς αυτή την κατεύθυνση η αξιοποίηση καινοτόμων πρακτικών αλλά κι η βέλτιστη αξιοποίηση προγραμμάτων μαθητείας, κινητικότητας κι ανταλλαγής όπως το ΕrasmusPro είναι ιδίαιτερα σημαντικές.

Η αναπηρία στη νέα δεκαετία: Για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς για όλους

Η ανάγκη οι ανάπηρες/οι συμπολίτες μας ν’ αποκτήσουν ενεργό ρόλο στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τις ζωές τους καθώς κι οι εξελίξεις σ’ ελληνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο, τέθηκαν στο επίκεντρο του online συνεδρίου που διοργάνωσε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με θέμα «Η Αναπηρία στη νέα δεκαετία σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση» την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου.

Tο συνέδριο αποτέλεσε ευκαιρία για την παρουσίαση των δράσεων της ελληνικής Κυβέρνησης ως προς τη θεσμοθέτηση του Προσωπικού Βοηθού και την Αποϊδρυματοποίηση, από τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ Γιώργο Σταμάτη, καθώς και της νέας Ευρωπαϊκή Στρατηγικής 2021-2030 για τα δικαιώματα των ανάπηρων ατόμων (στη διαμόρφωση της οποίας έχει συμβάλλει και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος) από την Εκπρόσωπο της Κομισιόν κ. Placencia Porrero Inmaculada.

Στη συνέχεια, δέκα ανάπηροι/ες εκπρόσωποι οργανισμών και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των δικαιωμάτων των αναπήρων στη χώρα μας, τοποθετήθηκαν ως προς εξελίξεις στον ελληνικό χώρο και το Εθνικό σχέδιο δράσης, προσφέροντας έναν πλουραλισμό απόψεων και αντιπροσωπεύοντας ουσιαστικά ολόκληρο το αναπηρικό κίνημα. Η επερχόμενη ευρωπαϊκή στρατηγική σχολιάστηκε επίσης, ενδελεχώς από τον εκπρόσωπο του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση (ENIL).

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού από τους ομιλητές και τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, υπό το συντονισμό του δημοσιογράφου Κώστα Λασκαράτου. Σημειώνεται, ότι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, εκτός από την διαδικτυακή πλατφόρμα, το συνέδριο μεταδόθηκε και μέσω live streaming στο Facebook ενώ το καταγεγραμμένο βίντεο του συνεδρίου θα παραμείνει διαθέσιμο για προβολή και σύντομα θα προστεθούν υπότιτλοι.

Ολοκληρώνοντας το συνέδριο, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος εξέφρασε την προσδοκία το συνέδριο αυτό ν’ αποτελέσει την αφορμή για την αρχή ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ κράτους, Eυρωπαϊκών οργάνων, αναπήρων και της κοινωνίας των πολιτών, δεδομένου ότι αυτός ο διάλογος αφορά τη ζωή εκατομμύρια Ευρωπαίων ανάπηρων πολιτών.

Θέμα: Πρόγραμμα React- EU| 15/12/2020

Αγαπητό προεδρείο, Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα ήθελα και από αυτό εδώ το βήμα να συγχαρώ όλους για την εξαιρετική δουλειά που έγινε επάνω στο κείμενο και σήμερα έχουμε μια μεγάλη πρόοδο στη συνοχή, αλλά και στην ανάκαμψη, της Ε.Ε..

Το REACT-EU είναι μια πρωτοβουλία που θα βοηθήσει κυριολεκτικά στην Ανάκαμψη της Συνοχής των περιφερειών.

Οι επιπλέον πόροι ως νέο χρήμα, οι οποίοι θα διατεθούν μέσω των Ταμείων δίνουν τη δυνατότητα επιλογής των Κρατών μελών για την κατανομή των κονδυλίων ανεξαρτήτως οικονομικού τομέα, και έτσι προσφέρουν μια ουσιαστική και στοχευμένη ανάσα σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους.

Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να έχουμε άμεσα περιφερειακές χρηματοδοτήσεις, ώστε να δρομολογηθούν επενδύσεις με σκοπό τη διατήρηση και δημιουργία θέσεων εργασίας, την ενίσχυση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης όλων των βαθμίδων, καθώς και την παροχή κεφαλαίων κίνησης και στήριξης για επενδύσεις σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ας μην ξεχνάμε ότι εκτός από την πανδημία είχαμε και μια δεκαετή οικονομική κρίση, η οποία έπληξε πολλά κράτη μέλη, ειδικά την Ελλάδα, και πλέον μια γενιά νέων ανθρώπων έχει χαθεί από τον παραγωγικό ιστό, καθότι επλήγησαν από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. θα προσπαθήσουμε να μη χαθεί άλλη μια γενιά νέων ανθρώπων με όνειρα και δημιουργικότητα!

Δεν θα επιτρέψουμε σε λαϊκιστές και τυχοδιώκτες να στρευλώνουν την έμπρακτη αλληλεγγύη και το κράτος δικαίου της Ένωσης απέναντι στους ίδιους τους πολίτες της. Η αλληλεγγύη και το κράτος δικαίου δεν είναι προϊόν υπό διαπραγμάτευση αλλά αποτελεί κομμάτι του DNA της ίδιας της ύπαρξης της Ευρώπης από την Αναγέννηση και το Διαφωτισμό μέχρι και σήμερα.

Γι’ αυτό ορθώς όλα τα ευρωπαϊκά κονδύλια της Ανάκαμψης και του Πολυετούς προϋπολογισμού συνδέονται με το κράτος δικαίου.

Χαίρομαι πραγματικά που το τελικό κείμενο όπως έχει διαμορφωθεί στηρίζει έμπρακτα τον οικονομικό και κοινωνικό ιστό των περιφερειών μας!

Ερώτηση σχετικά με την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόνοιας σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Ερώτηση σχετικά με την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόνοιας σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος με πρωτοβουλία του κατέθεσε ερώτηση προς την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης κα. Ferreira σχετικά με την ενίσχυση της ευρωπαϊκής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και πρόνοιας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μαζί με άλλους 30 ευρωβουλευτές.

Επιστολή Ευρωβουλευτών προς Angela Merkel

Επιστολή Ευρωβουλευτών προς Angela Merkel

Ύστερα από κοινή πρωτοβουλία της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή, κ. Μαρίας Σπυράκη και της Γερμανίδας Ευρωβουλευτή, κ. Hannah Neumann, 17 ‘Έλληνες και 36 Γερμανοί Ευρωβουλευτές αποστείλαμε επιστολή προς τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ με αίτημα την άμεση αναστολή παράδοσης υποβρυχίων στην Τουρκία εκ μέρους της Γερμανίας.