Ο Σ.Κυμπουρόπουλος στο 10ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Πάτρα

Στο 10ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regional Growth Conferenceτο οποίο διοργανώνει η εφημερίδα «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» και θα πραγματοποιηθεί  από την Πέμπτη 9 έως Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, θα συμμετέχει ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος θα συμμετάσχει το Σάββατο 11/6 στο πάνελ των 11:30- 12:40, με τίτλο «Ευημερία: Βελτίωση της ζωής μέσω της βελτίωσης των περιφερειών». Η ευημερία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο που ζει κανείς. Η διασφάλιση της ποιότητας ζωής εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, που κυμαίνονται από το εισόδημα έως το περιβάλλον της κοινότητας που ζει και αλληλοεπιδρά. Η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων αφορά τη βελτίωση του τόπου που ζουν και αναπτύσσονται. Ως εκ τούτου, η ευημερία απαιτεί τη δημιουργία καλύτερων και πιο βιώσιμων κοινωνιών. Ο σχεδιασμός στοχευμένων δημόσιων πολιτικών για την αναβάθμιση των περιφερειών, ειδικά εκείνων που υστερούν σε διαφορετικούς τομείς είναι απαραίτητος για την ανταπόκριση στις ανάγκες των ανθρώπων και την κάλυψη των προσδοκιών τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Πάτρα, ο κ. Κυμπουρόπουλος θα επισκεφθεί τη Παρασκευή 10/6  τις εγκαταστάσεις του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών, οπού θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο καθηγητή κ. Βασίλη Λουκόπουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για να ενημερωθεί σχετικά με το έργο και τα προγράμματα του Πάρκου. Αμέσως μετά θα επισκεφθεί το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια»και ειδικότερα τη Κλινική Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού οπού θα ενημερωθεί σχετικά από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Μπάκο Δημήτριο.

Εν συνεχεία το απόγευμα της ίδιας ημέρας (10/6), θα επισκεφθεί τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας της Ν.Δ. στην Αχαΐα, οπού θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Κουνάβη, τα μέλη και τα στελέχη της οργάνωσης, για να συζητήσουν και να ενημερωθεί για τις σημαντικές τους πρωτοβουλίες.

Το Σάββατο 11/6, μετά το πέρας της συμμετοχής του στο Συνέδριο, ο κ. Κυμπουρόπουλος θα έχει συνάντηση με τον μαθητή της Γ’ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Αναγέννηση» κ. Δημήτρη Ζάχαρη ο οποίος πήρε μέρος στον ετήσιο ευρωπαϊκό διαγωνισμό «Juvenes Translatores» και πλέον συγκαταλέγεται στους 27 καλύτερους νεαρούς μεταφραστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνάντηση θα παρευρίσκονται οι γονείς του μαθητή και ο Διευθυντής των εκπαιδευτηρίων κ. Νικόλαος Μονάντερας.

Στέλιος Κυμπουρόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου: Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία στον πάγο

Το περαιτέρω πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία ζήτησε ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, με παρέμβαση του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τονίζοντας ότι αυτές έχουν βαλτώσει ενώ παρουσιάζεται μία ταχεία και συστηματική υποχώρηση, τόνισε ότι «η ΕΕ ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την Τουρκική Δημοκρατία κι όμως πλέον συνδιαλέγεται με την απομίμηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ στηλίτευσε δε τις πρακτικές της Τουρκίας και συγκεκριμένα την ένταση της επιθετικότητας της κατά της Ελλάδας, αμφισβητώντας την κυριαρχία των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, την επιθετική πολιτική στην Κύπρο με το άνοιγμα των Βαρωσίων παραβιάζοντας αποφάσεις του ΟΗΕ, αλλά και την αδιαφορία της για τις καταστροφές στην Αγία Σοφία, την οποία μετέτρεψε σε τέμενος.  Αναφέρθηκε δε και σε πρακτικές που αποτελούν απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια όπως η αποσταθεροποίηση της Λιβύης και της Συρίας, αλλά και τις τουρκικές κατηγορίες κατά της Σουηδίας και της Φινλανδίας για δεσμούς με την τρομοκρατία.

Υπογράμμισε τέλος ότι ο διάλογος μ’ ένα αυταρχικό κι ανορθολογικό καθεστώς είναι επιβλαβής για την Ένωση και για τον τουρκικό λαό καθώς νομιμοποιεί την ηγεσία Ερντογάν που τον κρατάει μακριά από το ευρωπαϊκό μέλλον του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης:

Κυρία Πρόεδρε, 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Διαπιστώνουμε πως οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία έχουν βαλτώσει και παρουσιάζεται μια ταχεία υποχώρηση. 

Η Τουρκία ενδεικτικά μόνο εντείνει την επιθετικότητα της κατά της Ελλάδας αμφισβητώντας την κυριαρχία των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο, ασκεί επιθετική πολιτική στην Κύπρο με το άνοιγμα των Βαρωσίων παραβιάζοντας αποφάσεις του ΟΗΕ, κατηγορεί την Σουηδία και την Φινλανδία για δεσμούς με την τρομοκρατία, αποσταθεροποιεί την Λιβύη και την Συρία, αδιαφορεί για τις καταστροφές στην Αγία Σοφία, την οποία μετέτρεψε σε τέμενος, και καταπιέζει τις θρησκευτικές ελευθερίες των μειονοτήτων. 

Η ΕΕ ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την Τουρκική Δημοκρατία κι όμως πλέον συνδιαλέγεται με την απομίμηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Η ΕΕ οφείλει σεβόμενη τις αρχές και αξίες της να διατηρήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις παγωμένες. 

Ο διάλογος με ένα αυταρχικό, ανορθολογικό καθεστώς είναι επιβλαβής για την Ένωση και για τον τουρκικό λαό καθώς νομιμοποιεί την ηγεσία Ερντογάν που τον κρατάει μακριά από το ευρωπαϊκό μέλλον του. 

Συνάντηση του Ευρωβουλευτή Σ. Κυμπουρόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Ιωάννη Ξιφαρά

Συνάντηση του Ευρωβουλευτή Σ. Κυμπουρόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κ. Ιωάννη Ξιφαρά

Στην συνάντηση μου με τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών κύριο Ιωάννη Ξιφαρά είχα την ευκαιρία να πληροφορηθώ τις διαρκείς πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την βελτίωση των αστικών μεταφορών τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη, την υπό εξέλιξη διαδικασία ανανέωσης του στόλου των λεωφορείων και τις νέες δυνατότητες που προσφέρονται για την βελτίωση της προσβασιμότητας του επιβατικού κοινού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, χωρίς περιορισμούς για τους αναπήρους. 

Ενημερώθηκα για την υλοποίηση της νέας στρατηγικής για την απελευθέρωση των θέσεων στάθμευσης των αναπήρων που καταλαμβάνονται από μη αναπηρικά οχήματα καθώς και για τους νέους βιώσιμους και έξυπνους τρόπους πιστοποίησης των οχημάτων στα οποία μεταβαίνουν ανάπηροι. Συζητήσαμε επίσης για την νέα πολιτική του Υπουργείου σε συνεργασία με τις κοινοπραξίες των Αυτοκινητοδρόμων για την διέλευση των αναπηρικών οχημάτων, υπό ευνοϊκούς όρους.  

Ενημέρωσα τον κ. Ξιφαρά για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ζητήματα προσβασιμότητας των αναπήρων, των ίσων ευκαιριών στην αγορά εργασίας, τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ένωσης για τις Μεταφορές και τα Δίκτυα καθώς και για την πολιτικές για να καταστούν οι μεταφορές φιλικότερες προς το περιβάλλον στα πλαίσια της Πράσινης Μετάβασης. 

Απολογισμός Εκδήλωσης Ευρωβουλευτή Σ. Κυμπουρόπουλου, με τίτλο: «Φροντί-ΖΩ: Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας»

Απολογισμός Εκδήλωσης Ευρωβουλευτή Σ. Κυμπουρόπουλου, με τίτλο: «Φροντί-ΖΩ: Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας»

Τα δικαιώματα και οι ανάγκες των ανεπίσημων φροντιστών, των επαγγελματιών φροντιστών, καθώς και των ατόμων που δέχονται φροντίδα τέθηκαν στο επίκεντρο της ζωντανής Εκδήλωσης, που διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στις 11.00 π.μ στην Τεχνόπολη υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Ο συνολικός συντονισμός της ροής και των παρεμβάσεων κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από την κα. Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Κοινωνίας των Πολιτών.

Κατά την έναρξη, την Εκδήλωση χαιρέτησε, μέσω βιντεοσκοπημένου χαιρετισμού, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα. Roberta Metsola, η οποία επεσήμανε, ότι οι επαγγελματίες φροντιστές ανέρχονται σε περίπου 6.300.000 εκατομμύρια στην Ε.Ε, ενώ καθήκοντα «άτυπου» φροντιστή αναλαμβάνουν περίπου 44.000.000 εκατομμύρια Ευρωπαίοι καθημερινά, με την πλειονότητα εξ’ αυτών να είναι γυναίκες. 

Στη συνέχεια, την Εκδήλωση χαιρέτησε ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κος Κωστής Χατζηδάκης. Επιθυμώντας να αναδείξει τις εστιασμένες ενέργειες της Κυβέρνησης γύρω από τη διάσταση της φροντίδας, ο κος Χατζηδάκης πραγματοποίησε σύντομη αναφορά στον εργασιακό Νόμο 4808/2021, όπου μέσω αυτού επιχειρείται η διασφάλιση νέων όρων γύρω από τις γονεϊκές άδειες και την άδεια πατρότητας, εισάγεται ειδικό πλαίσιο που αφορά την εργασία και τα δικαιώματα των «άτυπων» οικογενειακών φροντιστών και προωθούνται προτάσεις που επιδιώκουν την επίτευξη της ισότητας μεταξύ των ανδρών και των γυναικών στο χώρο της εργασίας. 

Ακολούθως, η συντονίστρια της Εκδήλωσης, κα. Κατερίνα Γκαγκάκη ανέγνωσε τον Γραπτό Χαιρετισμό, που απέστειλε η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO & Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ», κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στην κα. Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, Α’ Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΑ & Πρόεδρο του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, η οποία αναφέρθηκε στις χαρακτηριστικές δυσκολίες εναρμονισμού μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής των γυναικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας ΕΚΠΑ, Καθηγητής Χειρουργικής και κάτοχος της Έδρας Jean Monnet για την Ανθρωπιστική Ιατρική και την Απόκριση στην Πράξη, κος Εμμανουήλ Πικουλής, λαμβάνοντας το λόγο, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την ανερχόμενη Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Φροντίδα ως «ένδειξη κοινωνικής δικαιοσύνης». 

Με την ολοκλήρωση των χαιρετισμών εκ μέρους των ανωτέρω αξιωματούχων και φορέων, το λόγο έλαβε ο διοργανωτής της Εκδήλωσης, Ευρωβουλευτής και Ψυχίατρος, κος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας θέλουμε να υιοθετεί μία ολιστική και δια βίου προσέγγιση για τη φροντίδα».

Στο σημείο αυτό, προβλήθηκε ολιγόλεπτο βίντεο με την εθελοντική συμμετοχή 10 φορέων και συλλόγων, όπου οι συμμετέχοντες είτε ως άνθρωποι που έχουν λάβει υποστηρικτικές υπηρεσίες φροντίδας, είτε ως «άτυποι» φροντιστές, είτε ως επαγγελματίες, μοιράστηκαν με το κοινό μέσα από τις αφηγήσεις τους το νόημα της φροντίδας για τη δική τους ζωή. 

Στη συνέχεια, ακολούθησε το κύριο μέρος της Εκδήλωσης, όπου η συντονίστρια κα. Γκαγκάκη καλωσόρισε τους Ομιλητές του Α’ Πάνελ, με τίτλο «Η Έννοια και το Καθεστώς του Φροντιστή. Προκλήσεις στην Καθημερινότητα και Πρόσβαση σε Υπηρεσίες Πρόνοιας». 

Ο λόγος δόθηκε πρωτίστως στην προσκεκλημένη, Υφυπουργό  Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στις ενέργειες της Ελληνικής Κυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση των παρεχόμενων κρατικών υπηρεσιών φροντίδας προς τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους ανάπηρους συμπολίτες μας, γεγονός που, όπως είπε, πιθανότατα θα μπορεί να απελευθερώσει ένα μέρος του χρόνου για τον «άτυπο» φροντιστή. Επιπλέον, η κα. Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 μέσω του Νόμου 4808/2021 στο Ελληνικό δίκαιο, επισημαίνοντας πως «Πρέπει να απελευθερώσουμε τα χέρια του φροντιστή και ταυτόχρονα να τον ενδυναμώσουμε».

Ακολούθως, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, κύριος Νίκος Δέδες, ο οποίος τόνισε ότι «Οι φροντιστές είναι μέρος του συστήματος υγείας», συστήνοντας την ευρύτερη αναγνώριση των εργασιακών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων και προτείνοντας τη δημιουργία επίσημων δεικτών για την αξιολόγηση της ευημερίας τόσο των φροντιστών όσο και των ατόμων που δέχονται φροντίδα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστώv «ΕΠΙΟΝΗ», κος Φωκίων Δημητριάδης, στη συνέχεια και παίρνοντας το λόγο, ισχυρίστηκε πως «Είναι σημαντικό να μπορούμε να διαχωρίσουμε την έννοια των επίσημων από τους ανεπίσημους φροντιστές», που υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των παρόχων υπηρεσιών φροντίδας στην Ευρώπη.

Το Α’ Πάνελ ολοκληρώθηκε με την παρέμβαση της Προέδρου του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι), κας Ζωής Γραμματόγλου, η οποία μίλησε για τις ιδιαίτερες ανάγκες των καρκινοπαθών και των οικείων τους, στους οποίους και είναι σημαντικό, όπως είπε, να παρέχονται υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και εκπαίδευσης, που να τους βοηθούν να διαχειριστούν καλύτερα τη νόσο. 

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων όλων των Ομιλητών του Α’ Πάνελ, ακολούθησε διάλογος με το κοινό, όπου ορισμένοι εκπρόσωποι από το χώρο της Ψυχικής Υγείας μίλησαν για την ανάγκη δημιουργίας υποδομών και υπηρεσιών, που να προστατεύουν τους «άτυπους» φροντιστές και τα μέλη που αυτοί φροντίζουν, όταν ο βασικός φροντιστής βρίσκεται σε ανάγκη, αρρωσταίνει ή φεύγει από τη ζωή. 

Σχολιάζοντας το σύνολο των τοποθετήσεων κατά τη διάρκεια του Α’ Πάνελ, ο διοργανωτής της Εκδήλωσης και Ευρωβουλευτής, Σ. Κυμπουρόπουλος, υποστήριξε πως «στόχος μας θα πρέπει να είναι να αφαιρέσουμε σταδιακά από το λεξιλόγιο του φροντιστή τις λέξεις ‘’βάρος’’ και ‘’χρέος’’».

Μετά το πέρας του ολιγόλεπτου διαλείμματος, προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα εκ μέρους των δύο συν-εισηγητών του Σ. Κυμπουρόπουλου στην Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Φροντίδα, από την Ευρωβουλευτή Sirpa Pietikäinen και τον Ευρωβουλευτή Milan Brglez.

Κατά το δεύτερο κύριο μέρος της Εκδήλωσης, η συντονίστρια κα. Γκαγκάκη καλωσόρισε τους Ομιλητές του Β’ Πάνελ, με τίτλο «Οι Ευθύνες Φροντίδας των Γυναικών κι η Ισορροπία Προσωπικής κι Επαγγελματικής Ζωής».

Η Συν-ιδρύτρια του Οργανισμού «Women on Top», κα. Στέλλα Κάσδαγλη μίλησε πρώτη για το ρόλο της γυναίκας φροντίστριας και για την έμφυλη αντίληψη που τον συντηρεί.

Η κα. Αθηνά Σταύρου, HR Lead Greece της Εταιρείας MSD, έλαβε στη συνέχεια το λόγο, όπου και αναφέρθηκε στα μακροπρόθεσμα οφέλη των επιχειρήσεων όταν μεριμνούν για τη φροντίδα των εργαζομένων τους, καθώς και στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός εργασιακού πλαισίου που να ενισχύει το ρόλο του άνδρα ως φροντιστή. 

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος Σ.Ε.Γ.Ε., κα. Αποστολίνα Τσαλταμπάση, ακολούθως, μίλησε με βιωματικό τρόπο για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μία γυναίκα όταν θέλει να γίνει επιχειρηματίας, καθώς και για την απουσία μέριμνας όσον αφορά τη συνύπαρξη μεταξύ γονεϊκής και επιχειρηματικής ιδιότητας για τις γυναίκες.

Κατά την ολοκλήρωση του Β’ Πάνελ, ο λόγος δόθηκε στην Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης, κα. Μαρία Πιτσικάκη, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στις δυσκολίες της γυναίκας και του άνδρα επιχειρηματία, που υιοθετούν το ρόλο του φροντιστή, είτε ως γονείς, είτε ως παιδιά, είτε ως αδέλφια και μέλη του ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος, με έμφαση στις οικογένειες με ανάπηρα μέλη. 

Μετά το κλείσιμο του Β’ Πάνελ, ακολούθησε σύντομος διάλογος μεταξύ των Ομιλητών και του Ευρωβουλευτή, κ. Σ. Κυμπουρόπουλου, υπό την καθοδήγηση της συντονίστριας, κας Κατερίνας Γκαγκάκη.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε, ύστερα από τον μεστό απολογισμό του διοργανωτή, κ. Σ. Κυμπουρόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη αξία της εκπαίδευσης ως βασικού μέσου επίτευξης ουσιαστικών κοινωνικών μετασχηματισμών και αλλαγής στάσεων και στερεοτύπων, ενώ δεσμεύτηκε να αξιοποιήσει τις παρεμβάσεις και τις τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων προς όφελος της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Φροντίδα, που αφορά τόσο την Ευρώπη όσο και την Ελλάδα.

Ανοιχτή Εκδήλωση: «Φροντί-ΖΩ: Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας»

Την Παρασκευή, 20 Μαΐου, στις 11.00, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σας καλώ στην Ανοιχτή Εκδήλωση που διοργανώνω με θέμα «Φροντί-ΖΩ: Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας», με αφορμή τη διαμόρφωση της «Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Φροντίδα» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σας περιμένω, για να συνομιλήσουμε από κοντά για τα δικαιώματα των επίσημων και ανεπίσημων φροντιστών, το ειδικό βάρος που επωμίζονται οι γυναίκες αλλά τις βέλτιστες πρακτικές που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να μπορέσουμε να κάνουμε το καλύτερο τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ε.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές: https://kympouropoulos.gr/anoixti-ekdilosi-frontizo-dimiourgontas-tin-evropaiki-stratigiki-frontidas/

Η ημερίδα διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.