Ερώτημα για την κατάργηση ή επαναφορά των ιδρυματικών υπηρεσιών.

Ερώτημα για την κατάργηση ή επαναφορά των ιδρυματικών υπηρεσιών.

Ο προσωπικός μου αγώνας για τη θεσμοθέτηση του προσωπικού βοηθού είναι μεγάλος και μετράει πολλές γνωστές και άγνωστες δράσεις. Με το τελευταίο ερώτημα που συνυπέγραψα με συναδέλφους Ευρωβουλευτές απευθύναμε καίρια ερωτήματα προς την 
Ευρωπαϊκή Επιτροπή  για τις σχετικές ενέργειες της με σκοπό τη συμμόρφωση των κρατών- μελών με την UNCRPD (άρθρο 28 της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία).
Αν και έγιναν σημαντικές προσπάθειες εισαγωγής στην ευρωπαϊκή στρατηγική για την αναπηρία 20102020, το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό.

Από την απάντηση που λάβαμε από την κ. Dalli εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διατηρώ μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Κρατάω και δίνω έμφαση κυρίως στις αναφορές για τις προτάσεις της Επιτροπής για τη χρηματοδότηση του τομέα συνοχής για την περίοδο 2021-2027, την ενίσχυση εκ μέρους του ΕΚΤ+ των δραστηριοτήτων αμοιβαίας μάθησης και της πλατφόρμας διακρατικής συνεργασίας που έχει ήδη δημιουργηθεί και της υπόσχεσης υποβολής νέας ενισχυμένης στρατηγικής για την αναπηρία στις αρχές του 2021.

One Reply to “Ερώτημα για την κατάργηση ή επαναφορά των ιδρυματικών υπηρεσιών.”

  • Άντζελα Χριστοπουλου

    By Άντζελα Χριστοπουλου

    Reply

    Βοηθός ΑμεΑ μεταφράζεται σε ατομο βοηθό ή σε επίδομα για βοηθό? Τι ισχύει σήμερα στην χώρα μας εάν γνωρίζετε και σε ποιες περιπτώσεις θα εκτιμούσα κάποια σχετική πληροφορία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *