Εξάλειψη της αστεγίας έως το 2030- Το νέο ψήφισμα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου

Ψηφίστηκε με 647 ψήφους υπέρ το ψήφισμα στο οποία συμμετείχα ως σκιώδης Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την αντιμετώπιση των ποσοστών έλλειψης στέγης στην ΕΕ.
Σήμερα, 4.000.000 άστεγοι ευρωπαίοι συμπολίτες μας ζουν στα κράτη μέλη της ΕΕ, καθιστώντας το πρόβλημα έλλειψης στέγης όχι απλά υπαρκτό, αλλά και φλέγον.

Με το ψήφισμα που ολοκληρώθηκε εχθές, ζητάμε την εξάλειψη της έλλειψης στέγης έως το 2030 και καλούμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενισχύσει τους μηχανισμούς υποστήριξης των κρατών μελών προς αυτό το σκοπό, συνεχίζοντας να κινητοποιεί την απαιτούμενη χρηματοδότηση. Ωστόσο και τα ίδια τα κράτη μέλη οφείλουν, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα, όπως αποδεικνύει η υπερψήφιση του ψηφίσματος, να αποποινικοποιήσουν την έννοια της αστεγίας και να φροντίσουν για την ίση και απρόσκοπτη πρόσβαση των άστεγων πολιτών τους στα δημόσια αγαθά, όπως η υγεία, η εκπαίδευση και οι κοινωνικές υπηρεσίες.